Полицијски службеници Четврте ПУ МУП-а Кантона Сарајево, Докара Нермин и Хурић Муамер награђени су због своје изузетне храбрости.

Они су наиме интервенисали у стану на Алипашином пољу, када је полицијски службеник Докара Нермин, уз асистенцију колеге Хурића, на петом спрату зграде преко балкона прешао из једног у други стан и пружио помоћ дјевојчици која је одређено вријеме, без надзора, боравила сама у стану, те је плачем и позивима упомоћ скренула пажњу грађана који су о томе обавијестили полицију.

Министар Исмир Јуско и полицијски комесар Нусрет Селимовић изразили су захвалност и упутили честитке полицијским службеницима на исказаној личној храбрости и одлучности да на такав начин реагују у наведеној ситуацији, ризикујући при том и властиту сигурност.

Том приликом су посебно нагласили како је ово још један у низу примјера професионалног и пожртвованог односа којег исказују полицијски службеници током вршења своје дужности, те да се оваквим и сличним поступцима јача неопходно повјерење грађана у њихову полицију, а које је пријеко потребно за што бољи и сигурнији амбијент у нашем друштву

. Полицијским службеницима су уручени пригодни поклони, те ће исти у складу са важећим прописима бити и новчано награђени.