СНСД је изгубио свог предсједавајућег купрешког Општинског вијећа. Да ствар буде чуднија, Млађена Павлицу с те дужности је смијенила већина вијећника коју чине они из ХДЗ-а БиХ, дакле странке која је свугдје у коалицији са СНСД-ом, само изгледа не и на Купресу.

Млађен Павлица није више предсједавајући купрешког Општинског вијећа. Смијењен је, јер је, како истичу представници ХДЗ-а БиХ , упорно одбијао прихватити недавно измијењену одлуку Вијећа према којој би он ту дужност требао убудуће обављати волонтерски, а не професионално, онако како је то било одређено ранијом одлуком.

Ипак, Млађен нема ништа против властите смјене. То је, каже, право већине у Општинском вијећу. Но, оно што у овом случају он сматра потпуно нелегалним, јесте одлука према којој ће функцију предсједавајућег убудуће обављати ранији потпредсједник Вијећа, који је хрватске националности једнако као и в.д. општинског начелника, а не неко из друга два конститутивна народа, како је то и општинским статутом прописано.

Интересантно, ХДЗ БиХ и СНСД су у цијелој БиХ коалициони партнери, само очито не и на Купресу. Чини се да је једини кривац за то Млађен Павлица, који је од почетка мандата, умјесто с ХДЗ-ом БиХ, шуровао са ХДЗ-ом 1990. и који сада због тога плаћа цијену.