Мушка сениорска одбојкашка репрезентација Босне и Херцеговине данас започиње борбу за пласман на Европско првенство. Након заврс̌ених припрема у Лукавцу, наши одбојкаши спремни дочекују наступе на квалифиакцијском турниру у Скопљу, гдје ће још наступити домаћа селекција и репрезентација Турске.

У квалификацијама је требало да наступи и селекција Данске, која је уједно требала бити и домаћин првог квалификацијског турнира. Но, Данци су одустали од такмичења и домаћинства те ће оба турнира бити одиграна у Сјеверној Македонији.

Репрезентација БиХ с оптимизмом дочекује почетак турнира, а у табору бх. тима увјерени су да могу на крају доћи до друге позиције и првог пласмана на ЕП.

Турска је, према очекивањима, фаворит за прво мјесто.

“Видимо своју шансу у томе што на Европско првенство иде и пет најбољих другопласираних репрезентација из седам група. Ми смо и непознаница, састав је нови и противници немају пуно информација о нама, док смо ми гледали сусрет Сјеверне Македоније и Бугарске. Своју шансу управо видимо против Сјеверне Македоније јер мислимо да нису нешто више квалитетнији од нас, иако су играли Златну лигу и пласирали су се на прошло Европско првенство. Имајући у виду квалитет наших репрезентативаца, сигуран сам да ћемо дати све од себе и мислим да ћемо бити велико изненађење и да се први пут пласирамо на Европско првенство”, рекао је селектор Ифет Махмутовић.

Први сусрет у квалификацијама одбојкаши БиХ играју вечерас од 18 сати са Сјеверном Македонијом, док се у уторак у истом термину састају са селекцијом Турске.

Слиједи дан одмора, а потом 14. јануара нови сусрет са Сјеверном Македонијом, те 15. јануара са Турском.