У Суду БиХ одржано је рочиште Осману Мехмедагићу, директору Обавјештајно сигурносне агенције БиХ, након што је јучер Тужилаштво БиХ затражило за њега једномјесечни притвор, јавља репортер БХРТ-а. Одлука ће бити донесена у законском року.

Мехмедагић је јучер из притворске јединице Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево предат у надлежност Тужилаштва БиХ на основу чијег налога је и ухапшен.

Тужилаштво је притвор затражило због, како су навели, опасности да би осумњичени боравком на слободи могао ометати истрагу, прикривати доказе те вршити утјецај на свједоке или саучеснике, као и због тога што би пуштање осумњиченог на слободу могло проузрочити узнемирење јавности и грађана, с обзиром на то да су већ евидентирани елементи нарушавања сигурности повезани с лишењем слободе наведеног осумњиченог.

Осман Мехмедагић је под истрагом Тужилаштва БиХ због кривичних дјела злоупотребе положаја или овласти, кривотворења исправе и прања новца.

Тужилаштво БиХ наставља интензивну истрагу у предмету, навели су из Тужилаштва БиХ.

Подјсетимо, Османа Мехмедагића ухапсили су прије два дана полицијски службеници Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево у чијим просторијама је саслушан и пребачен у притворску јединицу.

Дан послије је предат у надлежност Тужилаштва БиХ које је затражило једномјесечни притвор.

Директору Обавјештајно сигурносне агенције БиХ ставља се на терет да је кривотворио диплому којом је конкурисао за функцију коју обавља, али и због сумњивих трансакција приликом куповине двије куће у Сарајеву.