На скијалиштима Ски центра Бјелашница-Игман од данас ће бити строжије мјере због наглог пораста броја заражених вирусом корона у БиХ, саопштено је из сарајевског предузећа “ЗОИ’84”.

Из овог предузећа појашњавају да стожије мјере предвиђају ограничење броја карата које ће бити доступне за продају и смањење дозвољеног капацитета паркинга.

“У сарадњи са полицијским органима, поред прописаних мјера за непоштивање одредби, наши ковид редари биће овлаштени да одузму карте онима који не буду поштивали обавезе ношења заштитних маски и држања физичке дистанце”, наводи се у саопштењу.

Из овог предузећа истичу да запослени пружају максималне напоре у спровођењу прописаних мјера и да уз подршку полиције и инспекцијских органа, који врше сталне надзоре, настоје да свим посјетиоцима понуде сигуран боравак на скијалиштима.

“Корисници услуга Ски центра се придржавају прописаних мјера, али и овом приликом апелујемо на све скијаше и посјетиоце на обавезно придржавање мјера”, наводе из предузећа “ЗОИ`84”.

Подсјећа се да је кључни разлог затварања великог броја скијалишта у Европи кориштење затворених кабинских жичара и затворених угоститељских објеката, док се боравак на планинама, уз поштовање физичке дистанце, препоручује.