Предсједник Србије Александар Вучић најавио је да ће присуство полиције у Шиду од данас бити значајно повећано како би у том граду обезбиједили ред и мир након више случајева упада миграната у куће и на имања.

Он је казао да је замолио министра унутрашњих послова Небојшу Стефановића да пошаље припаднике Жандармерије и посебних јединица полиције у Шид јер су становници тог града “врло узнемирени”.

“Људи у Шиду и у Београду су имали проблема са неком нервозом код миграната које смо као што знате, дочекали на најбољи могући начин. Врло су узнемирени у Шиду јер им мигранти упадају у куће и на имања и зато сам замолио Стефановића да пошаље Жандармерију и посебне јединице полиције да обезбиједе мир и заведу ред”, казао је Вучић.

Коментаришући најаве из Турске да ће велики број избјеглица бити пуштен ван граница те земље ка ЕУ, Вучић је рекао да тајне службе Србије прате ситуацију и да ће у зависности од броја људи који буду кренули ка границама Србије и околних земаља, бити донијете одговарајуће одлуке.

“Ако буде затребало, знаћемо да сачувамо државни и национални интерес”, рекао је предсједник Србије.