Потпуно реновирани тим Челика поразио је у „генералци“ за други дио сезоне БХТ Премијер ногометне лиге бањалучки Борац с 1:0, а нови тренер зеничког тима Турчин Умит Озат нада се да ће им побједе прећи у навику.

Челик је јесењи дио са 16 бодова завршио на претпосљедњем, 11. мјесту па им побједа против трећепласираног Борца, који има 35 бодова те заостаје само бод за лидером Сарајевом, свакако пуно значи за самопоуздање, јер им је ово био и други тријумф у седам одиграних контролних утакмица у склопу зимских припрема.

“Иако је ово била пријатељска утакмица, лијепо је побиједити. Ако Бог да, ово ће нам бити и навика… Резултат није много важан – може се изгубити или побиједити, али важна је борба и компактна игра на терену. Важно је да играчи буду један другом близу на терену. Имамо још неких недостатака, имамо и још играча који нису довољно ни спремни, али све у свему задовољан сам игром и залагањем”, истакао је Озат.

Он је истакао добру игру резервисте Алмира Аганспахића, „који се у нападу доста борио и добро држао лопту, чиме је помогао одбрани“.

“Екипа је колективно играла добро у одбрани. Нама је и најважније да успоставимо добру одбрану. Нисмо екипа која лако даје голове, али нисмо ни екипа која лако прима голове. Мислим да смо успоставили добру одбрану, али треба и да нам играчи у нападу буду мало више покретљиви”, напомиње Озат.

Тренер Бањалучана Бранислав Крунић истакао је како је, прије свега, задовољан што је његов тим данас играо против Челика у Зеници.

“Мислим да је провјера у потпуности оправдала, зато што смо имали амбијент који нас очекује у првенству. Захваљујући противнику и публици на стадиону, који су подржавали своју екипу, имали смо амбијент као да играмо првенствену утакмицу и противник се тако и понашао на терену. Мислим да су хтјели да се пред својом, домаћом публиком допадну и докажу да могну и да имају квалитет да опстану у ПЛ”, казао је Крунић, који је мишљења да, ако и у првенственим мечевима буду играли и имали приступ као данас, да ће обезбиједити опстанак.

“Што се тиче мене и моје екипе, данас смо могли да видимо да нема лаганих утакмица и лаганих бодова. Оно што могу рећи је да је срећа да се данас није играло за бодове. Можда, ако ћемо гледати игру, да смо у првом полувремену били конкретнији, опаснији… Примили смо тај гол и у другом полувремену противник нам није дозволио да нешто озбиљно направимо”, казао је Крунић, који је истакао како му је након ове утакмице јасна „слика“ с којим играчима ће почети првенство.