Реису-л-улема Исламске заједнице у Босни и Херцеговини Хусеин еф. Кавазовић донио је одлуку о разрјешењу муфтије Исламске заједнице Бошњака за Европу изван домовинских земаља, Османа еф. Козлића.

Одлука је донесена након што су чланови Ријасета и Вијећа муфтија прихватили извјештаје комисије која је извршила преглед стања вакуфске имовине у Бањој Луци, као и финансијски извјештај у вези с наведеним процесима трансформације вакуфа.

Реису-л-улема је оцијенио да налази комисије која је од почетка прошле године детаљно анализирала рад Меџлиса и Муфтијства у Бања Луци указују на постојање озбиљних пропуста у раду Османа еф. Козлића на мјесту бањалучког муфтије. Ти пропусти у раду су узроковали озбиљну материјалну штету на имовини Исламске заједнице у Бања Луци, што је опредијелило реису-л-улему да донесе одлуку о разрјешењу.

Јучер је Ријасет Исламске заједнице у Босни и Херцеговини о овој одлуци обавијестио кровне организације Исламске заједнице Бошњака у Западној Европи. Осман еф. Козлић ће у наредном периоду бити распоређен на друго радно мјесто. Ријасет Исламске заједнице ће у наредним данима са руководством Исламске заједнице Бошњака у Њемачкој усагласити будуће кораке у функционисању Заједнице.