Близу 27.000 држављана Аустралије жели се вратити у своју земљу, али због Ковид-19 мјера, број људи које земља прима сваке седмице ограничен је на 4.000. Очекује се да ће овај број бити повећан на састанку кабинета на којем ће учествовати покрајински и регионални премијери, а главна тачка дневног реда ће бити пандемија Ковид-19.

Састанку ће путем видеолинка присуствовати и аустралијски премијер Скот Морисон.

Према подацима Министарства здравља, у посљедња 24 сата на Новом Зеланду није забиљежен ниједан нови случај заразе коронавирусом.

У савезној држави Викторија у Аустралији од посљедица заразе коронавирусом преминуло је још пет особа, чиме је укупан број смртних случајева у цијелој земљи достигао 837.

Данијел Ендрјус, премијер Викторије, рекао је да та савезна држава има највећи број случајева заразе коронавирусом и број смртних случајева на нивоу цијеле Аустралије.

Истакао је да је забиљежено још 45 новозаражених те пет нових смртних случајева. Апеловао је на грађане да се тестирају на присуство коронавируса чак и када осјете и најблаже симптоме.

Број умрлих од посљедица Ковид-19 у Викторији достигао је 750, а у цијелој земљи 837.

Од почетка пандемије у Аустралији су забиљежена укупно 26.864 случаја заразе од којих се опоравило 23.787. Број активних случајева тренутно износи 1.299, од којих је 127 хоспитализовано.