На свечаној церемонији у Позоришту младих вечерас је отворен 13. Омладински Филм Фестивал (ОФФ) Сарајево, а од укупно 26 филмова планираних програмом, 17 ће имати премијеру.

Директор ОФФ-а Кенан Мусић истакнуо је да публику током тог фестивала очекује много добрих филмова, разноврсне теме. Увјерен је да ће публика уживати те обећава четири дана сјајне атмосфере.

Како је истакнуто на отварању, на Фестивал је пристигло ове године више од 400 пријава из 23 државе. Посла је много било за селекторе и програмски одјел, а бит ће га, истакнуто је, сигурно и за жири. Овогодишњи жири чине Инес Тановић, Даниел Ебнер и Стеван Филиповић.

Омладински Филм Фестивал промовира дебитанте и младе филмске ауторе из регије и Европе. Досад је презентирао десетине нових младих аутора те око 800 филмова.

Овогодишњи фестивал отворио је и био домаћин на црвеном тепиху ресорни министар у Влади Кантона Сарајево Самир Авдић, а отварању је присуствовао и амерички амбасадор у БиХ Ерик Нелсон и други представници дипломатских мисија у БиХ, као и представници бх. јавног, културног и политичког живота.