Вањскотрговинска комора БиХ у сарадњи са Институтом за цертифицирање система у БиХ организира данас онлајн информативни вебинар о теми “Self-Care during COVID-19 (смјернице и препоруке за цертификацију)”.

Директор Института за цертифицирање система у БиХ Недим Чаушевић изјавио је да је ријеч о догађају који ће пружити основна знања о најважнијим елементима превентивног ИЦС САРС ЦоВ 19. система заштите здравља и сигурности према најбољим, епидемиолошким смјерницама.

“Циљ едукације је окупити стручњаке из праксе и епидемиологе, како би презентирали улогу својих институција и активности које су подузели у борби против ефеката коронавируса, као и на мјерама превенције”, рекао је Чаушевић.

Такођер, бит ће обрађено тумачење принципа примјене ИЦС смјерница, као и одговор на питање – како на те смјернице гледају оториноларинголози, пулмолози, епидемиолози и вирусолози, те улоге и одговорности у ЦоВ-19 и шта послије.

“Едукација је намијењена представницима бх. пословне заједнице, државним службеницима у БиХ, члановима кризних штабова, коморског система, епидемиолошких служби, кантоналних министарстава образовања, инспекторима и другима”, рекао је Чаушевић.

Он је додао да је учешће на вебинару бесплатно за полазнике који изврше пријаву попуњавањем онлине пријавног обрасца на страници ВТКБиХ.

Вебинар ће бити одржан путем “Зум” платформе.