Министар одбране Босне и Херцеговине Сифет Поџић одржао је данас онлајн састанак са министрицом одбране Црне Горе Оливером Ињац.

Поџић је изразио задовољство досадашњом билатералном сарадњом ова два министарства у складу са Споразумом о сарадњи у подручју одбране који је потписан 14. октобра 2010. године у Подгорици.

Осим тога, Поџић је навео подручја на којима је сарадња интензивна. Између осталог, ту су и оцјењивање познавања страних језика те обуке припадника Војске Црне Горе у Центру за противминско дјеловање и Центру за обуку за операције подршке миру.

Поџић је навео и приоритетне вањскополитичке циљеве од којих су најбитнији чланство у Европској унији и еуроатлантске интеграције.

Podžić i Injac (2)

Ињац је истакла да Министарство одбране Црне Горе, као пријатељ и добар сусјед, остаје партнер Министарству одбране БиХ на путу Босн е и Херцеговине ка еуроатлантским интеграцијама. Ињац је нагласила да је пандемија КОВИД-19 оставила посљедице на билатералну сарадњу те изразила наду како ће се она ускоро интензивирати.

Обје стране су истакле да ће у будућем периоду бити настављена отворена сарадња.