Стање на цестама 18. 09. 2020. у 08 : 00 сати

У већем дијелу БиХ саобраћа се одвија по претежно сухом и мјестимично влажном коловозу.

На појединим дионицама у котлинама и уз ријечне токове могућа је смањена видљивост због магле. Апелујемо на возаче да на свим путним правцима возе максимално опрезно и да вожњу прилагоде увјетима на путу.

Саобраћај је због радова обустављен у тунелу Јасен, на дионици Прозор-Јабланица. Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се теретна возила преко 7,5 тона (са изузетком аутобуса) усмјеравају на алтернативне правце: Мостар-Широки Бријег-Посушје-Томиславград-Купрес-Бугојно и Мостар-Сарајево-Бусовача-Нови Травник-Бугојно.

Обустава саобраћаја на снази је и у тунелу Винац (Јајце-Доњи Вакуф), а возила на овој дионици саобраћају обилазницом око тунела.

Због радова на мосту у мјесту Рељево (Јошаница-Рајловац), као и на мосту преко ријеке Дрине у Горажду (Р-448), саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

Успорено, због радова, саобраћа се на путевима: Тарчин-Коњиц (код мјеста Зукићи), Пелагићево-Сребреник (у мјесту Шпионица), Јабланица-Мостар, Маглај-Добој (Мравићи), Шићки Брод-Сребреник, Ливно-Каменско и Шешлије-Модрича.

Због великог броја упита, обавјештавамо возаче да санација тунела Црнаја (Коњиц-Јабланица) још увијек није кренула, тако да се том дионицом и даље саобраћа несметано.

На граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута. На граничном прелазу Хум није дозвољен улазак у Црну Гору, док је на граничном прелазу Метаљка улазак у Црну Гору могућ у времену од 07 до 19 сати. Гранични прелаз Делеуша затворен је због радова.