На дионицама у вишим планинским предјелима, на прилазима тунелима и преко мостова упозоравамо на поледицу на коловозу. Потешкоће возачима јутрос причињава густа магла, која смањује видљивост испод 100 м.

Видљивост је смањена у западној Босни, на подручју Сарајева, Грачанице, Гламоча, Босанског Грахова, као и на путним правцима: Јајце-Доњи Вакуф, Маглај-Жепче, Коњиц-Јабланица, Купрес-Шуица и Сребреник-Орашје. И у тим подручјима коловоз је мокар и клизав. У југозапдној Босни и у Херцеговини скрећемо пажњу на повремено јаке ударе вјетра. Апелујемо на возаче да возе максимално опрезно и да вожњу прилагоде тренутним условима на путу. На пут не крећите без зимске опреме.

Саобраћај је због радова обустављен у тунелу Јасен (Прозор-Јабланица). Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се теретна возила преко 7,5 тона (са изузетком аутобуса) усмјеравају на алтернативне правце: Мостар-Широки Бријег-Посушје-Томиславград-Купрес-Бугојно и Мостар-Сарајево-Бусовача-Нови Травник-Бугојно.

Због радова на мосту преко ријеке Дрине у Горажду (Р-448), саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

У току су радови на мосту преко језера Бочац (Јајце-Црна Ријека), због чега се саобраћа наизмјеничним пропуштањем возила (постављени семафори).

Успорено, због радова, саобраћа се и на путним правцима: Сарајево-Тузла (Оловске Луке и Хусино), Витез-Травник (Каоник-Невић Поље) Ливно-Каменско, Дрвар-Босанско Грахово, Рогатица-Устипраћа, Посушје-Широки Бријег, Клашнице-Лакташи и Шуица-Томиславград.

На граничним прелазима нема дужих задржавања. На граничном прелазу Хум/Шћепан Поље није дозвољен улазак у Црну Гору, док је на граничном прелазу Метаљка улазак у Црну Гору могућ у времену од 07 до 19 сати.

Поводом Дана државности БиХ вечерас до поноћи забрањен је превоз експлозивних материја на подручју ФБиХ.