Усљед пораста температуре и топљења снијега, повећана је опасност од одрона, као и од снијежних лавина. Саобраћа се по претежно влажном или мокром коловозу, а у југозападним крајевима упозоравамо на мјестимично јаче ударе вјетра. Видљивост је због магле смањена на путевима Купрес-Шуица и Гламоч-Прилука, као и на ширем подручју Горажда. Напомињемо возаче да је посједовање зимске опреме законски обавезно.

Саобраћај је због радова обустављен у тунелу Јасен (Прозор-Јабланица). Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се возила преко 7,5 тона (са изузетком аутобуса) усмјеравају на алтернативне правце: Мостар-Широки Бријег-Посушје-Томиславград-Купрес-Бугојно и Мостар-Сарајево-Бусовача-Нови Травник-Бугојно.

Због актуелних радова издвајамо и путеве: Клашнице-Лакташи, Ступари-Живинице, Дрвар-Босанско Грахово, Рогатица-Устипрача, Громиљак-Блажуј и Шуица-Томиславград.

На магистралном путу Ливно-Шуица (на превоју Борова Глава) упозоравамо на изласке дивљих коња на коловоз, посебно у вечерњим и јутарњим сатима.

На граничним прелазима тренутно нема дужих задржавања.