У централним и источним крајевима повремено пада снијег, који се не задржава на коловозу, али на дионицама у вишим предјелима скрећемо пажњу на могућу поледицу. У осталим крајевима БиХ јутрос се саобраћа по мјестимично влажном или мокром коловозу, а упозоравамо и на повећану опасност од одрона. Због бројних одрона и опасности од клизишта на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила обустављен саобраћај.

Због радова у тунелу Црнаја на дионици Коњиц-Јабланица током дана саобраћа се наизмјенично, једном траком, уз регулацију семафорима, док се у ноћним сатима (23-04:30 сати) саобраћај кроз тунел обуставља.

И даље је због радова обустављен саобраћај у тунелу Јасен на магистралном путу Прозор-Јабланица. Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се возила преко 7,5 тона (са изузетком аутобуса) усмјеравају на алтернативне правце: Мостар-Широки Бријег-Посушје-Томиславград-Купрес-Бугојно и Мостар-Сарајево-Бусовача-Нови Травник-Бугојно.

На граничним прелазима тренутно нема дужих задржавања.

Возаче напомињемо да на пут не крећу без зимске опреме, чије посједовање је и законски обавезно.