Тужилаштво Брчко дистрикта БиХ подигло је оптужницу против Б.С. из Брчког због сумње да је око 20. августа ове године тешким злостављањем и наношењем повреда супрузи и кћерки починио насиље у породици.

Пред Основним судом Дистрикта, који је потврдио оптужницу, Б.С. је оптужен за насиље у којем је члану породице нанесена тешка тјелесна повреда.

Тужилаштво Дистрикта оптужило је Б.С. да је у средином августа у Брчком, у дворишту породичне куће у којој заједно живе, након вербалног сукоба физички напао оштећене нанијевши им објема тјелесне повреде. Сумња се да је оптужени ударцима руком у главу најприје тешко повриједио кћерку у предјелу лијевог уха, а потом и супругу поломивши јој вјештачку вилицу. Б.С. је потом супрузи задао ногом ударац у стомак, док је кћерку ударио још неколико пута при њеном покушају да заштити мајку, наводи се у оптужници.

Након компликовања повреда, кћерка је послије неколико дана поднијела пријаву против Б.С., који је одмах осумњичен и убрзо процесуиран због тешког породичног насиља.

Недуго након пријављивања, Тужилаштво је спровело истрагу и подигло оптужницу против Б.С. за кривично дјело насиље у породици, за које је прописана казна затвора од једне до пет година. У даљњем току кривичног поступка Тужилаштво је оптужницу доставило Основном суду Брчко дистрикта, гдје је у цијелости потврђена, стоји у саопштењу.