У Ковид одјелима Опће болнице ”Прим. др. Абдулах Накаш” на болничком лијечењу је 200 тешких пацијената, од којих је 23 на интензивној и постинтензивној њези, саопштено је јутрос из те здравствене установе.

Пет особа је на респиратору, а седам на неинвазивној механичкој вентилацији. У протекла 24 сата један пацијент је преминуо.

У Ковид тријажној и пријемној амбуланти опсервирано је 15 пацијената и чека се њихов премјештај на одјел.
Јуче је на хоспитализацију примљено 10 пацијената, а 14 је отпуштено кући. Један пацијент је премјештен на Подхрастове.

Статистика у Опћој болници показује да је од почетка пандемије ово највеће повећање обољелих пацијената од Ковид-19 и да се јављају пацијенти са тежим клиничким сликама, који су за болничко лијечење. Ова здравствена установа је максимално ставила на располагање своје болничке капацитете и особље, како би помогла свима којима је помоћ потребна, наводе из Опће болнице.

”Медицински радници дају све од себе и тако ће и наставити, али моле и апелују на наше грађане да се одговорно понашају и да најозбиљније схвате препоруке и упозорења о поштивању заштитних мјера”, стоји у саопштењу.

Иначе, путем Завода за јавно здравство Кантона Сарајево за упосленике Опће болнице јутрос стиже 110 доза АстраЗенека вакцина.

Недавно је вакцинисано око 200 особа Ковид тима, а данас би то требало урадити и друго медицинско и немедицинско особље са расположивим дозама.

Ревакцинација је планирана у наредних 2 до 3 мјесеца.