Због орканске буре за сав је промет затворена Јадранска магистрала (ДЦ8) између Карлобага и Свете Марије Магдалене, а због лоших временских увјета у прекиду су поједине трајектне и катамаранске линије, извијестио је у уторак Хрватски аутоклуб (ХАК).

Због олујног вјетра и снијега тренутно нема слободног цестовног правца за камионе с приколицама и тегљаче с полуприколицама из смјера унутрашњости према Далмацији, Ријеци и Истри те обрнуто.

Промет је допуштен само за особна возила: аутоцестом А1 између чворова Свети Рок и Масленица; аутоцестом А6 Ријека-Загреб, између чворова Киковица и Делнице.

На аутоцести Драга-Шмрика (А7) забрана је промета за аутобусе на кат, возила с камп приколицама и мотоцикле (И. скупина возила), а на Јадранској магистрали (ДЦ8) између Бакра и Карлобага те локалној цести (ЛЦ58107) Крижишће-Краљевица додатно је забрана за доставна и возила с наткривеним теретним простором (И. и ИИ. скупина возила).

На Крчком мосту забрана је промета за мотоцикле, приколице за становање, камп приколице с три или више осовина, комби возила висине преко 1,9 м, аутобусе на кат и аутобусе дуплих осовина који вуку приколицу, особна возила која вуку малу приколицу с једном осовином.

Због зимских увјета забрана је промета за камионе с приколицама и тегљаче с полуприколицама док сва остала возила морају имати зимску опрему у Лици и Горском котару.

Због повремено појачаног промета и актуалних контрола на већини граничних пријелаза могућа су чекања у путничком и теретном промету.

У прекиду трајектне линије

Због лоших временских увјета у прекиду су трајектне линије: Призна-Жигљен,Шибеник-Каприје-Жирје; Лопар-Валбиска; катамаранске линије:Убли-Вела Лука-Хвар-Сплит; Мали Лошињ-Црес-Ријека; Новаља-Раб-Ријека.

Трајект на линији Брестова –Порозина не превози аутобусе и камионе више од 3т носивости.