Након одржаних такмичења у Мостару, Чапљини и Широком Бријегу, Плазма Спортске игре младих су своје овогодишње активности наставиле у Томиславграду, Бихаћу и Бужиму.

Најљепша спортска прича, коју су БХ Телеком Спортске игре младих у претходних девет година „причале“ са малишанима широм Босне и Херцеговине, наставља са овогодишњим такмичењима, кроз које ће прославити свој десети рођендан. Планирано је одржавање такмичења у 42 бх. града, а право учешћа ове године имају дјечаци и дјевојчице 2005. годиште и млађи. Игре, уз финансијску подршку УСАИД-а, настављају реализирати пројекат „Фер игра за фер дјетињство“, с циљем учења о толеранцији, поштивању различитости и фер плеју.

У Томиславграду су одржана такмичења у малом ногомету и кошарци. Представници овог града на полуфиналном турниру за регију Херцеговина, бит ће малоногометаши из екипе „Кадети“, који су у финалној утакмици Цоца Цола Цупа савладали екипу „Телетабиси“. Осим малоногометаша, Томиславград ће имати и представнице у кошарци, дјевојчице из екипе симпатичног назива „Румене јабуке“.

„Много смо сретне што смо освојиле Киндер+Спорт Куп у Томиславграду и једва чекамо полуфинални турнир. Надамо се да ћемо и у Мостару бити једнако успјешне, те изборити пласман на финале у Сарајево“, рекла је Ива Петровић, капитенка екипе „Румене јабуке“.

Домаћин Игара, већ десету годину, је град Бихаћ. Дјевојчице и дјечаци су се у овом граду такмичили у малом ногомету, кошарци и тенису. Када је ријеч о Поли Купу, такмичењу у малом ногомету за дјечаке 2009. годиште и млађи, најуспјешнија је била екипа „Младост 1938“ из Босанског Петровца, која је у финалном сусрету одмјерила снаге са екипом „Звијезда Миџ Хит“. Након такмичења у малом ногомету, одржан је и Тојота Куп у тенису. Прво мјесто у категорији дјевојчица освојила је Ена Пјатницки, док је прво мјесто у категорији дјечака освојио Емил Мемић.

И ове године малишане широм БиХ, осим такмичења, очекује и низ едукативно-забавних радионица. Кроз кампању „Буди закон, реци НЕ“, коју Игре имплементирају у сарадњи са Фондом за околиш ФБиХ, заједно ћемо учити о важности очувања животне средине.

Такмичења Игара су по први пут ове године одржана у још једном крајишком граду – Бужиму, а највеће интересовање владало је за такмичење у одбојци. Финални одбојкашки сусрет, у којем су се састале екипе ЖОК „Бужим“ и ЖОК „Бихаћ“, донио је много неизвјесности, а у коначници је побједу однијела домаћа екипа.

„Ово нам је други пут да се такмичимои драго нам је што су Игре ове године одржане и у нашем граду. Финале у Сарајеву ће нам бити одлична прилика да се дружимо, добро забавимо, али и такмичимо против екипа из других градова“, казала је Хана Скендеровић, капитенка екипе ЖОК „Бужим“.

Након такмичења у одбојци, први овогодишњи БХ Телеком Куп у одбојци на пијеску одржан је у Бужиму. Побједници у мушкој категорији су дјечаци из екипе Милениум, док су у категорији дјевојчица најуспјешније биле дјевојчице из екипе Бужим. И једну и другу екипу очекује учешће на Великом финалу Игара у Сарајеву.