Осмогодишњи дјечак из Ирака тешко је рањен приликом синоћњег међусобног сукоба миграната и пуцњаве у близини Привременог прихватног центра “Мирал” у Великој Кладуши, у којем је и према изјавама очевидаца кориштено ватрено оружје.

“Инцидент се догодио иза 18 часова испред једног супермаркета у мјесту Поље, у непосредној близини Привременог прихватног центра “Мирал”. Осмогодишњи дјечак је нажалост задобио простријелну рану у предјелу груди, те је транспортован у Кантоналну болницу “Др. Ирфан Љубијанкић” у Бихаћу. Виновници овог међусобног сукоба миграната у којем је употријебљено и ватрено оружје су се одмах разбјежали, па полицијски тимови у потрази за њима проводе опсежну истрагу и претресе у Великој Кладуши”, изјавио је гласноговорник Полиције УСК Але Шиљдедић.

Наглашено је и како је посебно забрињавајуће што је први пут у међусобном сукобу миграната на подручју Унско-санског кантона употријебљено ватрено оружје.

“Ово је један у низу њихових међусобних сукоба, међутим посебно нас забрињава употреба ватреног оружја, јер ако се потврде сви наводи очевидаца, ријеч је о првом случају посједовања и употребе ватреног оружја када је у питању мигрантска популација у овом дијелу БиХ. У досадашњим бројним евидентираним сукобима кориштени су условно речено само тврди и оштри предмети, никада ватрено наоружање”, додао је Шиљдедић.

Повријеђени дјечак који је највјероватније страдао од залуталог метка, хоспитализован је у Одјелу интензивне његе у Кантоналној болници у Бихаћу и још увијек је у животној опасности.