Спектакуларним концертом регионалних звијезда Јале брата, Бубе Корелија, Инаса, из БиХ, те Кобија из Србије и Сениде из Словеније, на олимпијској Бјелашници 15. децембра званично ће бити отворена нова скијашака сезона, најављено је на вечерашњој прес-конференцији ЈКП ЗОИ’84.

Директор ЈКП ЗОИ ’84 Кенан Магода казао је да је поносан што на овај начин, са музичким мега звијездама, најављује отварање скијашке сезоне 2019./2020. на олимпијској љепотици Бјелашници.

“То ће бити регионални спектакл. Показат ћемо шта је Бјелашница и шта је прави домаћин. Улаз за све посјетиоце биће бесплатан. Захваљујући Туристичкој заједници Кантона Сарајево и Влади КС, сигуран сам да ћемо 15. децембра направити један озбиљан дернек, како то Сарајлије знају. Сви ћемо уживати на чистом зраку, дневном и ноћном скијању”, казао је Магода.

Вршитељица дужности предсједнице Туристичке заједница КС Азра Џигал изјавила је да ће заједница и ове године судјеловати у отварању туристичке сезоне.

“Одлучили смо да ове године понудимо нешто ново. Заиста се ради о популарним музичарима. Надамо се да ће на Бјелашници присуствовати између 20.000 и 30.000 људи. Већ нам је најављено да долази 180 аутобуса студената”, казала је Џигал.

Припреме за отварање скијашке сезоне приводе се крају, а олимпијску љепотицу већ је прекрио снијег.

Поред природног снијега који је падао протеклих дана, ту је и умјетни снијег који је направљен помоћу специјализираних топова за вјештачко осњежавање.

Према подацима Ски центра Бјелашница-Игман, у акцији је чак 36 топова.

Током зимске сезоне на Бјелашници ће на располагању бити и двије стазе за ноћно скијање.

Из фирме ЗОИ’84 саопштили су да је за предстојећу зимску сезону спреман и шестосјед који ће, по њиховим ријечима, функционирати без икаквих проблема.

Пред почетак сезоне извршен је и ремонт и фарбање свих ски-лифтова, а постављени су и рефлектори на траси ски-лифта Колијевка.

Из ЗОИ-ја су навели и да ће све скијашке стазе бити спремне већ до 10. децембра.