Туристичко-рекреативни центар “Мањача” свечано ће бити отворен данас у централној зони комплекса у “Градској ладари”, поред језера Шљивно, на Мањачи, најављено је из Туристичке организације Бањалука.

Почетак рада озваничиће градоначелник Бањалуке Игор Радојичић.

Пројекат “Мањача” као туристичко-рекреативи комплекс, има за циљ развој зоне Мањача, као новог туристичког и рекреативног комплекса.

Пројекат је резултат заједничке сарадње јавних установа и Градске управе Бањалука, који су препознали Мањачу као подручје изузетних потенцијала.

У оквиру реализације овог пројекта одржано је неколико акција чишћења и изградње терена у којој су учествовале јавне установе и институције, те друштвено одговорне фирме које су препознале значај пројекта, спортска и еколошка друштва, као и бројна удружења грађана.

Свечаном отварању комплекса присуствоваће директори јавних установа Бањалуке – Центра за развој пољопривреде и села Драшко Илић, градске Развојне агенције Марио Милановић и Туристичке организације Ирена Радојевић, као и представници републичких и локалних институција, спортисти, представници културно-умјетничких друштава и удружења грађана.