Академик Петар Перица Видић донирао је Академији наука и умјетности (АНУ) БиХ петнаест умјетничких слика те је Академија тим поводом организовала изложбу донираних умјетничких дјела.

Изложба је постављена у АНУ БиХ данас, а трајаће до 10. децембра.

Академик Петар Перица Видић рођен је 7. аугуста 1938. године у Сарајеву. Основну школу завршио је у Сарајеву, а класичну гимназију у Високом. Студиј филозофије и теологије завршава на Фрањевачкој теологији у Сарајеву.

Током 1965. и 1966. године радио је у атељеу академског сликара проф. Стане Крегара у Љубљани. У љето 1966. године одлази у Беч гдје похађа Академију ликовних умјетности, графички одсјек, у класи проф. Маxа Мелцхера. Од 1970. предавао је Ликовну умјетност, а касније и Повијест умјетности у Фрањевачкој класичној гимназији у Високом.

Вршио је многе дужности у својој Заједници. Од 2000. године је предсједник огранка Матице хрватске у Сарајеву. Члан је и бројних друштвених организација. 1995. године постаје чланом Академије наука и умјетности Босне и Херцеговине. Излагао је више пута на заједничким изложбама. Имао је више од 60 самосталних изложби у земљи и иноземству, између осталих у Њемачкој, Италији, Швицарској, Мађарској, Чехословачкој, Енглеској, Израелу, Грчкој, Француској, Холандији, Белгији…