Изложба слика „На нЈедрима босанским“ ауторице Хибе Мустафић отворена је синоћ у галерији МАК Музеја књижевности и позоришне умјетности БиХ у Сарајеву.

Мустафић се умјетничким радом бави већ 40 година, а ово је њена 12. самостална изложба. На изложби у галерији МАК представила је 44 слике настале током 2019. године и 2020. године.

Ауторица Мустафић казала је на отворењу да јој је карантин изузетно тешко пао, али да је то није зауставило у креативном раду.

“Хвала свима вама који сте дошли вечерас да ме подржите у овим изузетно тешким условима у којима тренутно живимо и радимо. По природи сам емотивна особа и сва ова нова правила која нам забрањују конктакте и блискост утјечу на мене и мој начин рада. Но спас и утјеху налазим у природи. Природним љепотама наша Босна и Херцеговина обилује и представљају неисцрпан извор инспирације. За све пејзаже које сам представила на овој изложби инспирацију сам пронашла на нашим планинама, ријекама, језерима… “, казала је Мустафић.

Хиба Мустафић је од 2014. године предсједница Удружења ликовних умјетника ХКД Напредак Сарајево па је част да отвори изложбу припала предсједнику овог Друштва Фрањи Топићу.

“Хиба је изузетна жена и умјетница и драго нам је да јој можемо бити подршка”, казао је Топић.

Покровитељи изложбе “На нЈедрима босанским” су Министарство културе и спорта Кантона Сарајево и ХКД “Напредак”, саопћено је из Музеја књижевности и позоришне умјетности БиХ.