У галерији Босанског културног центра КС отворена је изложба академске сликарке Адријане Тодоровић- Пањета. Умјетница је публици представила циклус слика симболичног назива “Продужи даље”.

Према ријечима ауторице, овај циклус слика је својеврстан споменар у којем су апстрактним ликовним језиком забиљежене цртице из живота наше свакодневнице. Настао је као посљедица промишљања о пролазности живота и потребе да се сачувају успомене.

АДРИЈАНА ТОДОРОВИЋ-ПАЊЕТА, умјетница

„Циклус “Продужи даље” симболичног назива је баш ево у вријеме пандемије нешто што се управо и требало десити. Ми поред свих наших свакодневних дешавања било добрих или лоших , болних или радосних некако продужимо даље, нађемо начин. Настао је циклус услијед неког мог промишљања о потреби да сачувамо успомене“.

На детаљима слика се могу препознати фрагменти рачуна, паркинг карти, спискова за куповину, љекарских налаза, извода с банкомата, огласа из новина и различитих писаних порука које симболично свједоче о свакодневници, постају документ нашег времена и критика друштва у којем живимо.

ГОРАН РАШИЋ, гласноговорник БКЦ-а

„Предмети су наизглед банални, али ево видимо како могу да се употријебе у ликовној техници. Умјетница настоји да код посјетиоца изазове нека осјећања“.

Изложба ће бити постављена у галерији Босанског културног центра до 18. децембра, а биће отворена за посјетиоце сваким даном, укључујући и викенд, у термину од 9 до 18 сати.