На Јахорини је данас свечано отворена Олимпијска арена у оквиру које су изграђене играоница за дјецу и теретана на отвореном, укупне вриједности 47.000 КМ.

Средства су обезбиједили Туристичка организација “Јахорина” и град Источно Сарајево.

Директор Туристичке организације “Јахорина” Игор Тошић истиче како је ријеч о новом садржају на врху планине, који ће додатно привући туристе на ову олимпијску љепотицу.

“Олимпијски центар ‘Јахорина’ нам је изашао у сусрет, препознао нашу идеју и од њих смо добили локацију за реализацију садржаја. Потврда да смо добар посао урадили јесу задовољни корисници којих је сваки дан све више”, рекао је Тошић.

Он је истакао да се пажљиво водило рачуна при избору справа које су сертификоване, као и о безбједности свих корисника.

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић изјавио је да су из кредитних средстава града реализовани бројни пројекти на подручју свих шест градских општина, а један од њих је и изградња дјечијег парка, заједно са теретаном на отвореном на самом врху Јахорине.

Он је истакао да сам пројекат по вриједности није најважнији од оних које раде, али да по садржају и локацији јесте значајан.

“Овај дио планине на врху постаје сигурно најпосјећенији када су у питању љетни дани. Свима заједно који су учествовали у реализацији новог садржаја био је задатак да омогућимо долазак што већег броја туриста у љетном периоду, тако да смо коначно усагласили да је туризам главна привредна грана Сарајевско-романијске регије”, рекао је Вуковић.

Предсједник Надзорног одбора Олимпијског центра “Јахорина” Недељко Елек захвалио је граду Источно Сарајево и Туристичкој организацији “Јахорина” за вриједну донацију.

“Врх на планини је симбол свега што је Олимпијски центар урадио, а сада поглед говори од хиљаду ријечи јер прије три године није било ничега на планини. Имамо одличну сарадњу са општинама у саставу града и свим предузећима и зато ми је драго што смо све разлике оставили иза себе. Имамо један циљ, а то је успјех Сарајевско-романијске регије и Јахорине као носиоца развоја цијеле ове регије”, истакао је Елек.

Директор Олимпијског центра “Јахорина” Дејан Лјевнаић подсјетио је да је Јахорина ове године реализовала много добрих пројеката – од тауера, алпин-костера, лупстера, педалина на језеру, скај-дајва, уређених стаза, до постављања расвјете, те остварила завидне резултате.