Pевијална изложба – 26. Јесењи ликовни салон, у организацији Друштва хрватских ликовних умјетника Федерације БиХ, отворена је у вечерас у Хрватском дому херцега Стјепана Косаче у Мостару.

Том пригодом предсједница Друштва хрватских ликовних умјетника Федерације БиХ Ана Шимић казала је како су због цјелокупне ситуације с коронавирусом били ограничени и с временом и с простором тако да су изложена баш пробрана дјела умјетника.

Изложбу је било јако тешко организирати и јако ми је драго да смо у томе успјели унаточ свим овим новим околностима – казала је Шимић.

Сматра како је стварање у пандемији изњедрило неке нове идеје те да се неке од њих могу видјети приказане на појединим радовима.

Видимо да је пуно умјетника унијело доста више емоција и страха у своје радове. Такођер, можемо видјети да су неки тражили начин да се опусте кроз умјетност на начин да су радили пејзаже, керамику и сличне ствари. У сваком случају, пандемија се одразила на умјетност, реклаје Шимић.

На 26. Јесењем ликовном салону посјетитељи имају прилику разгледати сликарске радове најеминентнијих умјетника и сликара с подручја БиХ и околине.

Своје радове јавности су предочили сликари и умјетници: Ана Шимић, Драго Шкипина, Марин Топић, Каролина Марушић, Меги Кунштек, Кристина Ћавар, Вилим Перић, Трпимир Гргић, Стјепан Шимић Пепи, Леонарда Васиљ, Стипо Зороја, Стојан Ласић Столе, Биљана Сесар, Матеа Мартиновић, Томислав Зовко,Алиса Телетовић, Тамара Херцег, Славенка Волић, Томислав Зане, Оливера Тадић, Срећко Бабић и Доротеа Диконић.