Данас је на теренима Олимпијског центра Зетра у Сарајеву службено отворена трећа сезона рада специјализиране голманске школе Академија Асмир Беговић.

Репрезентативац Босне и Херцеговине и још увијек актуелни члан Борнмута, који је сезону завршио на посудби у Милану, због епидемиолошке ситуације овај пут није могао допутовати у Сарајево, па се полазницима обратио путем видео линка и поручио да рад и залагање на крају увијек доносе резултат.

“Поносан сам на све што смо до сада направили с Академијом”, каже Асмир те наставља: “Када смо започели с овим пројектом циљ је био да младим голманима пружимо прилику да се индивидуално развијају и мислим да су већ прве двије године дале резултате. Имамо неколико голмана који су почели добијати прилику на сениорском нивоу, имамо неколико младих голмана који су се изборили за прилику у омладинским репрезентацијама и надам се да ћемо тако наставити и у будућности”.

Деветнаестогодишњи Ајдин Динар овог љета је постао први полазник Академије који је потписао професионални уговор, и то са прволигашем Рударом из Какња. У Академији сматрају да је то, између осталог, показатељ њиховог доброг рада и увјерени су да ће праве резултате показати у времену које долази.

Академија Асмир Беговић основана је 2017. године у Сарајеву, а годину дана касније добила је и своју филијалу у Кобхаму, Уједињено Краљевство. Ове сезоне с радом почиње и трећа испостава Академије, и то у њемачком Хајлброну. Академија је фокусирана на стварање врхунских услова рада за младе, амбициозне и марљиве голмане, како би они добили прилику максимизирати свој индивидуални развој. Међу полазницима су дјечаци и дјевојчице између 6 и 16 година, а од ове године Академија нуди и могућност специјалног програма за сениорске голмане.

“Прошла сезона је као и за све остале била специфична и с пуно проблема узрокованих пандемијом COVID-19”, објашњава Ибро Хоџић, главни тренер и директор Академије. “Зато се још више радујемо почетку рада у овој сезони. Као и ранијих година, и овај пут имамо ограничен број полазника. Желимо да се сваки полазник осјећа посебно и да свакоме од њих посветимо довољно времена за индивидуални рад”.

За више информација и пријаве посјетите web-страницу www.asmir1.com/аcademy или позовите 061 338 788.