Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и генерални директор компаније Тенички ремонт Братунац Славенко Ристић отворили су данас нови производни погон у овој фирми, у коме је запослење добило 26 радница.

Отварању су присуствовали министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић, министар саобраћаја и веза Неђо Трнинић, представници институција РС и заједничкох институција БиХ, као и велики број привредника и начелника општина.

Замјеник директора ТРБ-а Љубомир Боровчанин рекао је приликом отварања погона да се комплетна производња из ове фирме пласира у извоз, што доноси добит фирми, РС и БиХ.

Он је нагласио да постоји уговор за извоз за комплетан нови програм производње.

Нови производни погон је комплекс од три објекта смјештена на 3.000 метара квадратних у кругу компаније у Братунцу и за његово опремање уложено је више од милион марака.

Један објекат намијењен је за производњу и монтажу експлозивних материја у који је постављена линија за монтажу минобацачких, артиљеријских и ракетних упаљача, као и њихових склопова и подсклопова.

У другом објекту је складиште експлозивних материја, а трећи је намијењен за складиштење готових производа.

Технички ремонт је, током масовног исељавања сарајевских Срба, након потписивања Дејтонског споразума у зиму 1996.године, пресељен из Хаџића у објекте бивше фабрике “Каолин” у Братунцу у којима послује данашњи Технички ремонт Братунац.