Представнички дом ПСБиХ данас је усвојио приједлоге закључака да Дом задужи Агенцију за јавне набавке БиХ и Агенцију за лијекове и медицинска средства БиХ да у року седам дана доставе информацију о неопходним увјетима, препрекама и свим расположивим солуцијама за хитну набавку вакцина против коронавируса, које ће бити разматране на првој редовној сједници Дома.

Приједлози ду то посланика Николе Ловриновића (ХДЗ), Сњежане Новаковић-Бурсаћ (СНСД) и Адила Османовића (СДА).

Такођер, усвојен је њихов закључак да Дом задужи предсједавајућу Борјану Кришто (ХДЗ) да откаже хитну сједницу Дома заказану за суботу, 27. фебруара.

На тој сједници требала су бити разматране информације Агенције за јавне набавке БиХ и Агенције за лијекове и медицинска средства БиХ о неопходним увјетима, препрекама и свим расположивим солуцијама за хитну набавку вакцина против коронавируса.

Посланик Наше странке Дамир Арнаут је то предложио као нову тачку дневног реда уиме групе посланика у оквиру које је затражено и сазивање хитне сједнице тог дома на којој би директори тих агенција доставили тражене информације у року од три дана.

Нису усвојени Арнаутови приједлози закључака међу којима је било да директори поменутих агенција присуствују хитној сједници Дома у суботу и да сваки из своје надлежности представе свеобухватну информацију о тома да ли тренутни законски оквир омогућава директну набавку вакцина против коронавируса од Вијећа министара, ентитетских или кантоналних влада директно од произвођача.

Арнаут је у расправи истакао да ако предложене измјене закона данас усвоји Представнички дом, готово сигурно се неће наћи пред Домом народа идуће седмице јер је у понедјељак празник и најраније могу бити на том дому 10. марта.