Утакмице осмине финала рукометне Лиге шампиона између екипа ППД Загреб и њемачког Фленсбурга отказане су, а њемачки тим је без борбе прошао у четвртфинале тог такмичења, саопштено је данас из Европске рукометне федерације (ЕХФ).

У првобитном распореду утакмица осмине финала, ППД Загреб је требало да буде домаћин Фленсбургу 1. априла, али је због позитивних случаја коронавируса у екипи хрватског првака тај меч одложен.

Према протоколу ЕХФ-а за утакмице плеј-офа Лиге шампиона, оба меча су пребачена у Њемачку, за 7. и 8. април, али су у међувремену потврђени нови случајеви коронавируса у екипи Загреба.

“Једна могућност је укључивала ‘касне пријаве’ за неколико Загребових играча, у границама онога што је допуштено правилима, али је постало јасно да се не може саставити екипа за тај меч. Упркос свим напорима, али уз очување интегритета такмичења, ЕХФ је у уторак са жаљењем био присиљен да донесе одлуку, којом се обје утакмице не могу одржати”, наведено је у саопштењу, а преноси агенција Хина.

За побједника је према протоколу проглашена екипа која је испунила све услове за одигравање утакмица, а то је у овом случају екипа Фленсбурга.

Они ће у четвртфиналу играти са побједником меча између Порта и Олборга, а први меч у Португалу домаћи тим је добио резултатом 32:29. Реванш се игра сутра у Данској.