У истрази убиства сарајевских полицајаца Адиса Шеховића и Давора Вујиновића до сада је предузето више од хиљаду радњи документовања и доказивања, те саслушано и испитано око 300 лица, саопштили су из Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево и Кантоналног тужилаштва.

У заједничком саопштењу су навели да полицијски службеници МУП-а Кантона Сарајево у сарадњи и под надзором поступајућих тужилаца Кантоналног тужилаштва у Сарајеву, свакодневно и у континуитету раде на расвјетљавању овог кривичног дјела, те да је због убиства под истрагом више лица.

Осим МУП-а Кантона Сарајево, који је носилац активности у истрази, кроз размјену оперативних сазнања, провјере, саслушања, анализе и вјештачења, остварена је сарадња и са Агенцијом за истраге и заштиту (СИПА) БиХ, МУП-ом Републике Српске, Управом МУП-а РС за организовани и тешки криминалитет, те Федералном управом полиције.

Остварена је сарадња и са Обавјештајно-безбједносном агенцијом у размјени података, а наређена су ДНК, биолошка, балистичка, механоскопска и друга вјештачења, укључујући и молбе за међународну правну помоћ због прибављања података, те саслушања и вјештачења изван БиХ.

Због евентуалних сазнања и информација о кривичном дјелу убиство, полиграфски је тестирано 39 лица и изузето је око 100 видео-надзора који су вјештачени.

Упућено је више захтјева Интерполу и Европолу, потом је остварена сарадња са осам држава – САД, Канадом, Њемачком, Великом Британијом, Словенијом, Србијом, Хрватском и Црном Гором.

У саопштењу су додали да је предмет убиства сарајевских полицајаца приоритет у раду Тужилаштва и МУП-а Кантона Сарајево, а о коначној тужилачкој одлуци, како су навели, јавност ће бити информисана.

Полицајци Шеховић и Вујиновић убијени су 26. октобра 2018. године у сарајевском насељу Алипашино поље када су на њих пуцали крадљивци који су на паркингу у Гетеовој улици покушавали да украду “голф шест” хрватских регистарских таблица.