Власти Палестине не очекују промјену израелске политике ни након што је изабрана нова Влада Израела, премијера Нафталија Бенета.

Изгласавањем повјерења у Кнесету, влада премијера Беннетта преузела је мандат и окончала 12-годишњу владавину Бењамина Нетањуа.

Министарство вањских послова Палестине саопћило је да се Бенетова влада представља као влада промјена, али да се чини да је једина промјена то што је с власти отишао Нетањаху.

“Нова Израелска влада неће бити другачија од претходних“, каже се у саопћењу.

Палестинске власти су затражиле одговоре на питања шта Бенетова влада мисли о окупацији палестинске територије, о илегалним јеврејским насељима, о хисторијском и правном статусу Ал-Кудса (Јерусалем), о међународним конвенцијама и резолуцијама, о рјешењу кризе на бази двије државе и о преговорима са фокусом на успостави мира.

Палестинске власти су такођер навеле да ће Бенетова влада у наредним данима имати низ тестова којима ће “показати право лице”, а међу њима је и одлука о најављеном израелском маршу застава, одлука о рушењу илегалног насеља у Наблусу, кршења права везаних за Ал-Аксу, пријетње депортацијама људи у Ал-Кудсу и блокада Газе.