Загребачка полиција довршила је криминалистичко истраживање и привела деветорицу мушкараца због сумње у неовлаштену производњу и промет дрогама

Полицијски службеници Полицијске управе загребачке довршили су вишемјесечно криминалистичко истраживање над десет мушкараца старости 40, 29, 39, 41, 32, 39, 36, 32, 36, 54 године, због сумње у почињење више казнених дјела “Неовлаштена производња и промет дрогама”.

Наиме, сумња се да је осумњичени 40-годишњак од српња 2020. до травња 2021. године на за сада неутврђен начин, а ради даљње продаје набављао веће количине кокаина које је скривао, вагао и препакиравао у стану на подручју Запрешића те потом неовлаштено продавао другим препродавачима дроге и крајњим конзументима такођер на подручју града Запрешића али и околице.

Дио кокаина је ради даљње неовлаштене продаје и темељем њиховог заједничког договора, предавао првом 39-годишњаку, а који је кокаин преузимао у његовом стану или у непосредној близини предшколске установе у Запрешићу.

Надаље, управо тај први 39-годишњак је ту исту дрогу потом скривао, вагао и препакиравао и то у просторијама предшколског одгоја у Запрешићу након чега је, од српња 2020. до травња 2021. године, континуирано неовлаштено продавао кокаин, марихуану и хашиш у Запрешићу и околици.

Кокаин је продавао крајњим купцима темељем претходних телефонских договора у просторијама предшколске установе, у њеној непосредној близини, али и на другим договореним мјестима на подручју Запрешића и околице. Дио новца стеченог таквом неовлаштеном продајом дроге предавао је осумњиченом 40-годишњаку, а дио новца задржао за себе.