Парапливачи БиХ освојили су три медаље и оборили осам особних рекорда на Отвореном државном првенству Хрватске “Цроатиа опен 2021” у парапливању одржаном у Сплиту.

Иако им је одлуком кризних стожера већ неколико дана забрањено тренирање у БиХ, јер су базени затворени због најновијих Цовид мјера, најбољи парапливачи ипак су бриљирали у изузетно јакој конкуренцији.

-Након четрнаест мјесеци без великих парапливачких натјецања уприличено је Отворено државно првенство Хрватске у парапливању. Упркос бројним потешкоћама, прије свега најновијим којим нам је забрањен тренажни процес, у БиХ се враћамо с медаљама и добрим резултатима – казао је изборник парапливачке репрезентације БиХ и шеф стручног стожера Пливачког клуба Спид Амел Капо.

Изразио је наду да ће најновији успјех бити додатни разлог надлежним да још једном размотре раније одлуке и дозволе им тренирање као што то чине натјецатељи у свим осталим спортовима у БиХ.

Укупно пет репрезентативаца БиХ из сарајевског клуба имало је девет стартова. Најбољи резултат остварили су Нермин Мемић у дисциплини 100 метара делфин и Исмаил Зулфић на 200 метара леђно који су освојили сребрне медаље.

Исмиал Барлов је на 200 метара леђно испливао до брончане медаље. Боје БиХ и ПК Спид бранили су још Селма Пурић на 100 метара прсно и Ајдин Каришик на 50 метара леђно, који су били шестопласирани.

Првенство је организирао Хрватски параолимпијски комитет, Хрватски парапливачки савез особа с инвалидитетом и Пливачки клуб Ципал из Сплита.