У цркви Светих апостола Петра и Павла у Кравици код Братунца служен је парастос за 158 настрадалих Срба из овог мјеста и сусједних заселака у посљедњем рату, од којих је 49 убијено на православни Божић 1993. године.

Служен је парастос, одржан кратак комеморативни програм, те одата почаст и положено цвијеће уз спомен-крст у Кравици за 3.267 погинулих српских цивила и бораца из средњег Подриња и Бирча.

На тај начин биће обиљежено 28 година од страдања Срба на подручју братуначке мјесне заједнице Кравица.

На православни Божић је убијено 49, рањено 80 српских цивила и војника, а седам их је нестало. Пет их још није пронађено ни након 28 година. Међу несталима тог дана су и двије жене.

Село је на Божић опљачкано и запаљено је 688 српских кућа. Уништено је око 2.000 помоћних и 27 друштвених објеката. Око 1.000 становника у једном дану је остало без домова и кроз сметове се пробило према Дрини. Без једног или оба родитеља остало је 101 дијете.

Ни 28 година од страдања Срба нико није одговарао за убиства и злочине у Кравици, изузимајући двојицу Бошњака који су осуђени за три појединачна убиства на подручју Братунца.