Патријарх српски Иринеј се налази у тешком стању и прије 55 минута је интубиран, рекао је предсједник Србије Александар Вучић.

“Патријарх српски Иринеј се налази у не лаком стању или боље да кажем тешком стању. Хвала Богу жив је. Био је у много бољем стању данас прије три, четири сата када су многи објављивали да је преминуо. Сада је то стање тешко”, рекао је Вучић.

“Прије тачно 55 минута је интубиран, љекари се боре. Горан Стевановић је и у овом тренутку у црвеној зони, малоприје сам са њим разговарао. Покушавају да патријарха док је интубиран, јер раније то није могло, окрећу са лијеве на десну страну да ту дренажу произведу”, додао је Вучић.

“Тешко је било шта прогнозирати, наше је да се молимо Богу за његово здравље”, поручује предсједник.

“Ријеч је о великом човјеку који је својим добрим дјелима задужио не само Србију, него цјелокупан српски народ”, додао је Вучић.

Српска православна црква је раније саопштила да је стални конзилијум љекара закључио да је здравствено стање патријарха српског Иринеја комплексно, али стабилно.

ИЗ ВМЦ Карабурма за БХРТ нису много коментарисали патријархово стање, само су рекли да је комплетан конзилијум љекара тренутно код патријарха у соби.

Српска православна црква је осудила пласирање лажних вијести о патријарху Иринеју и позивала на молитву за његово здравље.