Предсједништво ПДП-а позвало је данас премијера Републике Српске (РС) Радована Вишковића да смијени министра унутарњих послова Драгана Лукача, након физичког насртаја на заступника Драшка Станивуковића тијеком претходне посебне сједнице Народне скупштине РС.

Из те странке наводе да овакви поступци не могу и не смију имати било какво оправдање, поготово када је актер нетко тко је носитељ највиших функција у Републици Српској.

-Подсјећамо да је физичком нападу претходила јасно изречена пријетња министра Лукача упућена посланику Станивуковићу, као и позив да приђе његовој говорници како би га ударио – додају из ПДП-а.

Још једном позивају чланове Предсједништва БиХ да објаве службену верзију документа “Програм реформи БиХ” који је усвојен на сједници Предсједништва одржаној 19. студеног ове године, и упућен у сједиште НАТО Савеза у Брисел.

-Предсједништво ПДП-а је још једном осудило чињеницу да се пред заступницима у Народној скупштини РС није нашао оригиналан документ и позвало сва три члана Предсједништва да објаве службену верзију овог, за РС и Босну и Херцеговину, веома важног документа – приопћено је из те странке.

Најавили су да ће у идућем раздобљу, након новогодишњих и божићних празника, широм РС почети с провођењем активности и петицијом грађана против повећања ПДВ-а, а самим тим и нових намета, које је раније, како наводе, најавио предсједатељ Вијећа министара Зоран Тегелтија.