Требало је само два дана да СНСД прекрши закључке које је предложио њихов лидер Милорад Додик на састанку парламентарних странака из Републике Српске (РС) и ипак учествује у одлучивању у “заједничким институцијама БиХ”, саопћио је данас ПДП.

“И гласање против у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ је учествовање у одлучивању и на овај начин су још једном показали недосљедност, да не држе ни до ријечи, ни до свог потписа. Ако се узме у обзир само период од Општих избора 2018. године свих прекршених обећања о дјеловању у Сарајеву, по ко зна који пут се намеће питање о озбиљности и досљедности СНСД”, наводи се саопћењу.

ПДП је у саопћењу приложио потписани договор у коме се наводи да су сви учесници сагласни да представници РС у институцијама БиХ обуставе свој рад у одлучивању по било ком питању из надлежности органа БиХ док не буде усвојен нови закон о Уставном Суду БиХ у коме неће бити страних судија.

“Упркос овом, члан Предсједништва Милорад Додик данас је поручио да представници РС не блокирају рад институција БиХ, те да је најбољи доказ за то Дом народа, на коме су представници странке из које долази и гласали”, закључује се у саопћењу.