Поводом обиљежавања 50 година постојања медицинског часописа “Акта Медика Ацадемика”, у Сарајеву је одржана промоција тематског броја. Редакција часописа уприличила је промоцију у просторијама Академије наука и умјетности Босне и Херцеговине.

Акта Медика Академика, званични часопис медицинског одјељења Академије наука и умјетности Босне и Херцеговине сљедбеник је раније објављиваних часописа, од 1953. до 2016. године када је установљен под овим именом. Часопис обрађује све теме из подручја медицине.

Ово специјално издање Акта Медика Академика посвећено је дијагностичкој и молекуларној патологији. Патологија је дијагностичка дисциплина која је претходних 20, 30 година доживјела значајан напредак, револуцију у свом раду.

Како је истакнутно на промоцији Часописа, радови говоре о прецизнијој дијагнози која омогућава циљано прецизно лијечење пацијената.

Ово репрезентативно издање часописа Акта Медика Академика, како је истакнуто, бит ће од користи и служит ће академској и професионалној заједници, не само у Босни и Херцеговини него и широм свијета.