Чланица Заједничке комисије за одбрану и сигурност Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине Марина Пендеш (ХДЗ) успротивила се на данашњој сједници Информацији Министарства сигурности Босне и Херцеговине о стању у подручју миграција у БиХ за аугуст 2020. године јер сматра да је највећи изазов како дефинирати илегалне миграције.

Додала је да је за њу неприхватљиво градити прихватне центре за мигранте широм БиХ јер сматра да је потребно фокусирати се на спрјечавање уласка илегалних миграната преко источне границе.

”Проблем миграната који су већ у БиХ треба покушати санирати с представницима Европске уније који тврде да су спремни дати одређена финансијска средства за то”, навела је Пендеш.

Истакла је да треба интензивирати сарадњу с одређеним бројем земаља из којих долазе илегални мигранти како би Босна и Херцеговина имала споразуме о реадмисији.

Комисија данас није примила к знању Информацију Министарства сигурности БиХ о стању у подручју миграција у Босни и Херцеговини за аугуст 2020. године.