Службена прес конференција фудбалске „А“ репрезентације Босне и Херцеговине уочи утакмице са Финском одржана је вечерас на стадиону Олимпик у Хелсинкију.

На питања новинара одговарали су селектор Ивајло Петев и капитен Един Џеко.

“Задовољан сам јер немамо проблема са повредама. Надам се да ће све бити у реду и након вечерашњег тренинга. Што се састава тиче 90% знам ко ће наступити, али кад заврши тренинг бићемо сто посто сигурни”, казао је селектор Петев.

Петев истиче да ће екипа ићи на побједу.

„Веома је битно како ћемо се понашати на терену, какав ћемо имати приступ, колико ћемо шанси створити. Наравно да идемо на побједу свим снагама, али резултат не могу да предвидим. Наш главни циљ је побједа и све смо подредили томе.“

О противнику селектор каже:

„Финска је одлична екипа. Знамо да неће бити лако сутра, али вјерујем у своје играче и учинићемо све да побиједимо. Имамо поштовање за све наше противнике. Информисали смо се о Финској. Оно што би могло да донесе превагу на нашу страну је јединство. То би могло бити наше најјаче оружје”.

Финске новинаре је занимало ко је према мишљењу Едина Џеке фаворит у групи.

“То је лако питање, наравно да су свјетски прваци Французи фаворити. С тим у вези биће веома важно како ће остали тимови играти против њих, те ко ће евентуално освојити неки бод против Француске. Украјина и Финска су такође добри тимови, док екипу Казахстана искрено не познајем најбоље. Углавном, очекујем до самог краја квалификација трку за друго мјесто”, рекао је Џеко.

На питање шта очекује од новог селектора капитен је рекао:

“Очекујемо боље резултате. Међутим, сам селектор не може сам донијети резултат. Ми играчи морамо бити на нивоу, што у прошлим квалификацијама није био случај. Сигурно је да можемо боље. Од нас самих играча очекујемо много више у односу на оно што смо показали у прошлим квалификацијама”, нагласио је Џеко.

“Сутрашња утакмица је јако битна за обје репрезентације. Морамо бити прави као екипа и само тако можемо доћи до жељеног резултата”, закључио је Џеко.

Након прес конференције почео је и службени тренинг бх. тима.

Сусрет Финска – БиХ игра се у сриједу од 20.45 сати на стадиону Олимпик у Хелсинкију.