Из Фудбалског савеза Босне и Херцеговине објавили су да је синоћ бх. репрезентативце након што су на Грбавици поражени од Француске минималним резултатом 0:1 по повратку у хотел дочекао селектор Ивајло Петев.

У важном дуелу квалификација за Свјетско првенство 2022. године у Катару Петев није водио бх. тим јер је позитиван на коронавирус, а у емотивном говору играчима је, између осталог, рекао:

“Прије свега желим да вам кажем да сам поносан на вас и да ми је задовољство што сам вас упознао. Част ми је било радити с вама и заиста још једном понављам да сам поносан како сте играли и како сте се понашали од почетка припрема па све до сада. Имамо темељ и морамо наставити даље радити и напредовати. Вечерас нам је мало фалило па да освојимо бод или више. Желим вам пуно среће у вашим клубовима и ту сам за вас кад год вам затребам. Морамо наставити радити и биће добро.“

С обзиром да је позитиван на коронавирус Петев се са удаљености опростио од играча, а затим је са стручним штабом анализирао детаље из сусрета против Француске.

“Нисам се осјећао добро гледајући утакмицу на ТВ-у. Било ми је чудно што нисам на стадиону и што немам директан контакт са играчима. Никад не знате шта вас чека у животу па сам и ја први пут комуницирао са сарадницима телефонски. Сви смо били у хотелу па смо користили и друге начина рада“, казао је Петев за интернет страницу Н/ФС БиХ и додао:

“Заиста немам шта рећи за момке осим да сам поносан на њих, али и на стручни штаб. Хвала им на пожртвовности и посвећености, испунили су задатке, борили се, трчали и заслужили смо да узмемо бар бод. Али, сигуран сам да ће нам се то негдје вратити, ипак играли смо против свјетских првака. Сигуран сам да ћемо напредовати и у будућности изгледати још боље, али морамо бити јединствени и наставити заједно стварати позитивну атмосферу и самопоуздање.“

Без обзира на то што је његово здравствено стање стабилно Петев ће и даље остати у изолацији и под љекарским надзором, истакли су из бх. куће фудбала.

Посије три одиграна кола у квалификационој групи “Д“ лидер је Француска са седам бодова, а иза је Украјина са три. Слиједе је Финска са два, те БиХ и Казахстан са по једним бодом, уз то да све три селекције имају утакмицу мање у односу на двије првопласиране.