Селектор фудбалске “А“ репрезентације Босне и Херцеговине Ивоyло Петев изразио је наду да ће сутрашњи пријатељски меч с Црном Гором бити добра утакмица у којој ће побиједити БиХ.

“С обзиром да на списку имамо доста нових и младих играча, наравно да ћемо испробати много њих. Важно је да одржимо неки систем игре и да то буде од оног што је било прије“, казао је Петев.

Истичући да су све утакмице важне, без обзира на период у којем се играју, селектор Петев је казао да сваки појединац мора дати све од себе да се докаже на личном нивоу и да одговорном игром покушају доћи до успјеха.

Петев је казао да је сутрашњи противник, селекција Црне Горе, симпатична екипа, али да у сутрашњем мечу све овиси о приступу и залагању његових изабраника.

Капитен бх. селекције Ибрахим Шехић је казао да су утакмице са Црном Гором и Данском шанса да се побједама дочекају важне утакмице које репрезентацију БиХ очекују у септембру у квалификацијама за Свјетско првенство.

“Свака побједа доноси то додатно самопоуздање које је нама баш потребно за наредне утакмице у квалификацијама“, казао је Шехић.

Шехић је казао да сви репрезентативци БиХ на окупљања увијек долазе са жељом и са циљем да побиједе и добрим резултатом обрадују навијаче те је додао да је посебна драж играти против сусједних земаља Црне Горе, Србије или Хрватске у којима има много пријатеља.

“Иако је термин тежак на крају сезоне, најважније је да сви остану здрави, без повреда и да се људи који буду гледали уживају у утакмицама“, поручио је Шехић.

Фудбалска репрезентација БиХ окупила се у четвртак на Илиџи и за предстојеће пријатељске мечеве тренирала у Тренинг кампу ФК Сарајево у Бутмиру. Изабраници селектора Петева вечерас ће посљедњи тренинг пред сутрашњи меч обавити на Грбавици.

Пријатељска утакмица Босна и Херцеговина – Црна Гора играће се 2. јуна на стадиону Грбавица у Сарајеву од 18 сати. Четири дана касније у истом термину на стадиону Брондбy у Копенхагену бх. фудбалери ће имати тест меч с Данском.