Пластична круна купљена за само 6 долара, но коју је на повијесној фотосеанси носио њујоршки репер Биги Смолс или Ноторијус Би-Ај-Џи продана је на дражби куће Сотеби за 594.750 долара у Њу Јорку.

Пластичну круну заправо је све до продаје чувао Барон Клејборн, фотограф који је одрадио фото сеансу за часопис Рап Пејџс на Менхетну 6. ожујка 1997., само три дана прије него што је Биги убијен у Лос Енђелесу.

Круна је постигла готово двоструку цијену од процијењене, јер је Соутби очекивао 300.000 долара. Била је дио дражбе на тему хип-хопа на којој су се нудили предмети повезани с повијешћу тог покрета.

Већ неколико година, велике аукцијске куће организирају продају донедавна неуобичајених предмета које радо купује нова генерација колекционара, од ријетких тенисица до скатебоарда.

Сутби је рачунао на популарност рапа који се појавио 90-их година и постао најслушанији глазбени стил у Сједињеним Државама. Међу проданим предметима су и 22 љубавна писма која је репер Тупек Шакур написао Кејти Лој 80-их док су заједно похађали Умјетничку школу у Балтимору.

Тупак је убијен у пуцњави у Лас Вегасу у рујну 1996. у доби од само 25 година. Његова љубавна писма постигла су цијену од 75.600 долара. Дио прихода од те дражбе бит ће уплаћен савезима као што је Билдин Бец који промиче еманципацију путем глазбе.