Премијер и предсједник ХДЗ-а Андреј Пленковић изјавио је да ће будућа Влада бити нешто мања од претходне, а њезин састав требао би бити познат у четвртак, након објаве службених резултата парламентарних избора.

“Влада ће бити нешто мања него што је била, бит ће функционална, дио чланова ове Владе ће остати, а дио ће ићи у Сабор. Дио нових ће се прикључити”, изјавио је Пленковић уочи заједничке сједнице Предсједништва и Националног вијећа ХДЗ-а у Загребу.

Потврдио је како постоји могућност да се сектор заштите околиша и енергетике прикључи неким другим министарствима. Истакнуо је ће се о томе још разговарати, но и да питање климатских промјена неће бити занемарено и постат ће тема број један у контексту господарског опоравка.

“Министара ће бити мање, али то не значи да ће државни службеници остати без посла. Ово је једна друга врста поруке о мањем броју министарстава и мањем броју чланова Владе”, рекао је премијер Пленковић.

 Пленковић је рекао и како је очекивао да ће СДСС предложити Бориса Милошевића за потпредсједника Владе за друштвене дјелатности и људска права.