Предсједник Владе Републике Хрватске Андреј Пленковић на почетку посјета Дубровачко-неретванској жупанији обишао је градилиште Пељешког моста у Комарни, мјесту на обали јужног Јадрана, при чему је изјавио како очекује да ће мост бити функционалан за прометовање половином 2022. године.

Градилиште је посјетио у пратњи представника Хрватских аутоцеста (ХАЦ) и локалних дужнисника поводом спајања копненог и морског дијела Пељешког моста у мјесту Комарна.

“Данас се ставља један од сегмената распонске конструкције који ће спојити копнену страну овдје у Комарни са осталим ступовима моста и представља један важан корак у изградњи Пељешког моста за којег очекујемо да буде спојен до краја ове године, а да би све скупа, с довршетком приступних цеста, профункционирало до липња 2022. Отприлике годину и пол дана смо пред функционалним Пељешким мостом и спајањем југа Хрватске с остатком земље. То је наш кључан циљ, осигурати интегритет државног територија Републике Хрватске”, казао је хрватски премијер.

Физичко спајање копна с другом страном бит ће обављено до краја 11. мјесеца ове године, након чега ће требати обавити додатне завршне радове.

Пројект Пељешког моста вриједан 520 милијуна еура суфинанциран с је 357 милијуна еура еуропским средствима.