У Кантону Сарајево је од 1. априла дошло до повећања новчаних и других материјалних давања за кориснике социјалне заштите и заштите породице са дјецом.

Кантонални министар за рад, социјалну политику, расељена лица и избјеглице Ивана Првуловић истакла је данас да повећање износи седам одсто, а у буџету Кантона Сарајево за ову намјену осигурана су додатна средства у износу од 1.300.000 КМ, саопштено је из Кантона Срајево.

Првуловићева је истакла да ће доћи до повећања додатка на дјецу, накнаде умјесто плате жени-мајци у радном односу за вријеме док одсуствује са посла ради трудноће, порођаја и његе дјетета, новчане помоћ жени-мајци која није у радном односу, једнократне новчане помоћи за опрему новорођеног дјетета, помоћи у прехрани дјетета до шест мјесеци или за додатну исхрану мајке дојиље.

Она је нагласила да је дошло до повећања и сталне новчане помоћи, новчане накнаде за помоћ и његу од стране друге особе, једнократне новчане помоћи, изузетне новчане помоћи, те новчане накнаде за вријеме чекања на запослење.