Министар трговине и туризма Републике Српске (РС) Сузана Гашић изјавила је данас да је, захваљујући стабилној епидемиолошкој ситуацији, у Републици Српској повећан број долазака страних туриста.

“Туризам је грана привреде за који вјерујем да ће се брзо опоравити. Масовним процесом вакцинасије треба да допринесемо сигурном окружењу”, рекла је Гашићева новинарима у Бањалуци.

Она је навела да је Требиње водећи град љетног туризма у Републици Српској, истичући да је на завидном нивоу и посјета домаћих и страних туриста бањским капацитетима и планинама.

“Кроз промоцију домаћих дестинација у протеклој години, иако смо били у години пандемије вируса корона, видљиво је да су се грађани сами упознали са домаћим дестинацијама и да те информације шире даље”, истакла је Гашићева.

Она је рекла да је пројекат туристичких ваучера одличан за локалне пољопривредне субјекте који се баве угоститељством и туризмом и пружањем услуга смјештаја.

“Надамо се да ће овај пројекат настави да живи не само у условима пандемије и да ће помоћи привредним субјектима, те да ће постати редован којим ћемо приближити наше дестинације домаћим грађанима и страним туристима”, закључила је Гашићева.